دلایل و تاثیرات گوش دادن به موسیقی بی کلام بهره وری:
فرض کنیم شما در یک محیط شلوغ و پر ازدحام شاغل هستید. نتیجه گوش دادن به موسیقی بی کلام می شود که تمرکزتان را از دست می دهید. و بهره کاری شما کاهش پیدا می کند.
اما می توانید با یک هدفون به موسیقی بی کلام گوش کنید. و این موجب می شود تا تمرکز شما به کارتان بازگردد و مغز هیاهوی محیط اطراف را نادیده بگیرد.
بسیاری از افراد در محیط های کاری و محیط هایی که نیاز به تمرکز دارند. به جای موسیقی بی کلام به موسیقی آوازی و با کلام گوش می کنند که این نوع موسیقی به واسطه ی داشتن کلام خود باعث از دست دادن تمرکز می شود.
نکته ی دیگر آن است که موسیقی بی کلام موجب جهش دادن به تفکرات و تصویر های ذهنی می شود. و راندمان کاری را به شدت افزایش می دهد.
تاثیرات مثبت روانی:
موسیقی بی کلام به مغز شما این فرصت را می دهد تا در موضوعات مختلف لایه های پایینی خود پرسه بزند. این موضوع باعث می شود بعد از مدتی بسیاری از افکار مزاحم را حذف کنید و در نهایت به ذهنی ساکت و تحت کنترل دست پیدا کنید.
دقیقا به همین دلیل است که موسیقی بی کلام در فعالیت هایی مانند ورزش، مدیتیشن ، یوگا، ماساژ و … نقش پررنگی دارد.
موسیقی با کلام یک حس، موضوع و مفهوم را به صورت مستقیم و کاملا مشخص به شما منتقل می کند و تقریبا مجال آن را به شما نمی دهد. تا چیزی غیر آن چیزی که کلام می خواهد را دریافت کنید.
اجازه ی تصویر سازی به مغز نمی دهد و در نتیجه خلاقیت و آزادی مغز را از بین می برد.
حال تصور کنید اگر کلام و شعر حاوی مفهوم مخربی باشد چه اتفاقی می افتد؟
و باید بگویم متاسفانه بسیاری از موسیقی های بی کلام امروز ایران مفهومی بسیار غمگین دارند. و با گذشت زمان تاثیر بسیار مخربی بر روی شما خواهند گذاشت. اما موسیقی بی کلام حس بزرگی که دارد این است. که شما آزاد هستید هر تصور و برداشتی که می خواهید از آن داشته باشید و با خیال آسوده بر روی موضوعات مورد علاقه تان تمرکز کنید.
یک مثل قدیمی می گوید((موسیقی با کلام به واسطه ی شعر خدا را به شما نشان می دهد اما موسیقی بی کلام شما را به خدا نزدیک می کند!)).
سجاد امینی خواننده و کارشناس ارشد روانشناسی بالینی آماده ارائه خدمات به شماست.
زمینه تخصصی ایشان روانشناسی و موسیقی درمانی پیشرفته جهت
بیماران اعصاب وروان که با برگزاری فعالیتهای موسیقایی نقش بسزایی در درمان بیماران این مراکز پزشکی ایفا نموده اند.