۸ مورد از ایده آل هایی که روانشناس می تواند در رسیدن به آن ها به شما کمک کند
می خواهی خودت را دوست داشته باشی و بپذیری.
برخی از افراد عزت نفس کم یا شکننده ای دارند، کمتر خودشان را دوست دارند و مدام در حال خود انتقادی هستند. بسیاری از این افراد اختلال روانی خاصی ندارند اما آن طور که باید از زندگی خود لذت نمی برند و متناسب با توانایی هایشان رشد نمی کنند.
اگر شما هم چنین احساسی دارید، روانشناس می تواند به شما کمک کند تا عزت نفس خود را افزایش دهید، خودتان را بیشتر دوست داشته باشید و احساس رضایت بیشتری از خود و زندگی تان داشته باشید.
می خواهید زندگی مشترکتان را بهبود ببخشید.
زندگی مشترک شما چالش و مشکلات جدی ندارد اما کسل کننده و یکنواخت شده است. در چنین شرایطی علی رغم آنکه در شرایط بحرانی قرار ندارید اما روانشناس می تواند به شما کمک کند که کمی شور و اشتیاق به زندگی مشترک خود تزریق کنید.
می خواهید والدین بهتری باشید.
شیوه تربیت فرزند بسیاری از ما به صورت ناخواسته متأثر از شیوه تربیت شدن خودمان است. ضرب المثل قدیمی در این باره هست که می گوید: تو اول بگو چگونه تربیت شده ای تا به تو بگویم چگونه فرزندت را تربیت خواهی کرد.
در دهه های اخیر علم فرزندپروری رشد بسیار زیادی کرده و تکنیک ها و روش های مشخصی برای پرورش فرزندان شاد، موفق، با اعتماد به نفس و سالم ارائه شده است.
مراجعه به روانشناس کودک می تواند به شما کمک کند الگوهای تربیتی ناسالم خود را شناسایی کنید و آن ها را کنار گذاشته و شیوه تربیتی خود را متناسب با نیازهای فرزندتان اصلاح کنید.
می خواهید شرایط شغلی خود را بهبود ببخشید.
همه ما رشد و پیشرفت به ویژه در حوزه کاری خود را دوست داریم. اما گاهی علی رغم این تمایل، تغییر چندانی در شرایط کاری ما رخ نمی دهد. مثلاً با آنکه می دانیم تغییر شغل یا فلان کار می تواند باعث بهبود وضعیت شغلی مان شود اما اقدامی در آن زمینه نمی کنیم. روانشناس می تواند به شما در شناسایی انگیزه ها، ویژگی های شخصیتی و موانع رشد و پیشرفت تان به شما کمک کند.
می خواهید هدف خود از زندگی را بشناسید.
برخی افراد در مقاطعی از زندگی به خصوص در زمان نزدیک شدن به میانسالی دچار سردرگمی می شوند و نمی دانند در زندگی به دنبال چه چیزی هستند، هدفشان چیست، آیا از وضعیت موجود زندگی شان راضی هستند؟ آیا باید تغییراتی در سبک زندگی خود بدهند؟ به چنین شرایطی بحران میانسالی گفته می شود که عمدتاً در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی رخ می دهد.
روانشناس (روانشناس تحلیلی یا همان روانکاو و روانشناس وجودی) می تواند به شما کمک کند که بررسی کاملی از خودتان داشته باشید و فراسوی درگیری های روزمره، به درون خود با دقت بیشتر بنگرید و هدف خود از زندگی را روشن کنید.
شما به زمانی نیاز دارید که در آن زمان فقط روی خودتان تمرکز کنید.
جلسه درمانی جایی است که شما تنها نقطه توجه و تمرکز هستید. شما می توانید در جلسه مشاوره، خودتان و افکار و احساساتتان را بررسی و درباره آن ها صحبت کنید. به عبارت دیگر در جلسه مشاوره مهمترین اولویت شما هستید. کار، خانواده، فرزندان و سایر مسئولیت ها برای یک ساعت پشت در گذاشته می شوند و فقط می توانید روی خودتان متمرکز شوید.
می خواهید توانایی ابراز وجود و ابراز احساسات خود را تقویت و تمرین کنید.
جلسه درمان آزمایشگاهی است که بتوانید بررسی کنید، آزمایش کنید و مهارت هایی که از آن ها می ترسید را تمرین کنید. می توانید مهارت های جرأت ورزی خود را بهبود دهید. احساسات خود را ابراز کنید و پس از تسلط در جلسه درمان به مرور در زندگی عادی خود این مهارت ها را به کار بگیرید.
می خواهید تناسب اندام داشته باشید.
اگر شما از وزن خود راضی نیستید حتماً متوجه شده اید که کاهش یا افزایش وزن بیشتر یک مسأله روانشناختی است تا فیزیولوژیک. مراجعه به روانشناس می تواند به شما کمک کند موانعی که مانع دستیابی شما به اندام ایده آل تان می شود را شناسایی و از سر راه بردارید.
خلاصه و جمع بندی
در این مطلب به ۸ مورد از ایده آل هایی که روانشناس می تواند در رسیدن به آن ها به شما کمک کند اشاره کردم.
بدون شک موارد دیگری هم هستند که از قلم افتاده اند اما امیدوارم که نکته اصلی این مقاله را دریافت کرده باشید. مراجعه به مشاور و روانشناس می تواند برای حل مشکلات جدی مفید باشد اما برای افرادی که مشکلات جدی هم ندارند می تواند فوایدی در بر داشته باشد و باعث افزایش کیفیت زندگی آن ها شود.
به درخواست کاربران سایت و پرسیدن سوالات متداول کاربران از سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، قصد داریم سوالات شما کاربران را در قالب مطلب آموزشی برای کابران سایت منتشر کنیم که هم شما که سوال پرسیده اید و همه دوستانی که دنبال جواب این سوال هستند بتونند از پاسخ اقای سجاد امینی به سوالات بهرمند شوند.
دوستان عزیز شما هم می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه همین مطلب برای آقای سجاد امینی ارسال نمایید.
پاسخ گویی سوالات شما در کمترین زمان ممکن توسط سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
برای مشاوره رایگان و ارتباط به بخش تماس سایت مراجعه نمایید