وقتی به موسیقی گوش می‌دهیم چه اتفاقی برای بدن ما می‌افتد؟(تاثیر موسیقی بر بدن)

تاثیر موسیقی بر بدن

تاثیر موسیقی بر بدن | این سوالی است که هنوز هم دانشمندان درصدد یافتن پاسخ آن هستند. آنها نظریه‌هایی در این‌باره ارائه داده‌اند، ولی فعلا به جواب قطعی نرسیده‌اند. مثلا برخی می‌گویند، احساسات ما منبع تغذیه و انرژی جسم و روح ما هستند. همان‌طور که غذا نیرو و انرژی بدن را تامین می‌کند، موسیقی نیز به ما نیرو و انرژی می‌دهد. ارتباط ما با موسیقی به زمان‌های بسیار دور بازمی‌گردد؛ وقتی که در رحم مادر بودیم و در آنجا تکان‌های کوچک و صداهای ضعیف موجب آرامش ما می‌شد. پس ما با موسیقی از همان ابتدا به صورت درونی عجین بوده‌ایم. قوی‌ترین داروی موجود در کل هستی، جسم انسان است.

با تغذیه مناسب و هوشیارانه حواس پنجگانه بدن، از جمله حس شنیداری، می‌توانیم از این داروی درونی بهره بگیریم. هرگاه که دچار استرس می‌شوید، ریتم ضربان قلب شما نامنظم‌تر می‌شود و سیگنال‌هایی که قلب به مغز می‌فرستد نیز به همان میزان تغییر می‌کنند. مغز با دریافت این سیگنال‌های نامنظم شروع به ترشح هورمون استرس می‌کند و سیستم ایمنی بدن کاهش و فشارخون افزایش می‌یابد و وضعیت گوارش برهم می‌خورد. برعکس، در حالت آرامش، ریتم ضربان قلب منظم است و سیگنال‌های منظم نیز به مغز می‌فرستد. در این حالت مغز مواد شیمیایی در بدن ترشح می‌کند که موجب بهتر شدن حال عمومی می‌گردد.تاثیر موسیقی بر بدن

از آنجایی که ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌‌دهد، بهترین رسانای صدا و لرزش، خود بدن است. موسیقی حتی روی یخ زدن آب نیز تاثیر دارد. اگر یک ظرف آب را در معرض صدای موسیقی قرار دهید و سپس آن را در فریزر بگذارید، خواهید دید که اشکال منظم و زیبایی به وجود می‌آید. صداهای ناهنجار، مولکول‌های آب را به اشکال نامنظمی درمی‌آورند. سبک و نوع موسیقی که به آن گوش می‌دهید مهم نیست؛ چیزی که اهمیت دارد، لذت و آرامشی است که از این راه به دست می‌آید. بدن هر فرد به یک نوع موسیقی واکنش نشان می‌دهد. برای رسیدن به هدفی مشخص می‌توانید موسیقی خاصی را انتخاب کنید؛ مثلا اگر درصدد انرژی گرفتن و شاد و سرحال شدن هستید، بهتر است به یک موسیقی پرهیجان گوش دهید. وقتی که گوش دادن به موسیقی می‌تواند تا این اندازه به سلامت جسم و روح ما کمک کند، بدیهی است نواختن یک ساز اثرات بیشتری خواهد داشت.

موسیقی درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *