ویژگی روانشناس خوب | افراد زیادی نیازمند مراجعه به روانشناس هستند و بدیهی است که به دنبال دکتر روانشناس خوب (روانشناس بالینی خوب) می گردند؛ فردی که واقعاً بتواند به آنها در حل مشکلشان کمک کند. در این مطلب سعی می کنم ویژگی های یک روانشناس خوب را توضیح دهم. تا به کمک آن بتوانید درمانگر مناسب را با توجه به مشکل خود انتخاب کنید.
مشاوره خوب امیدوار و خوش بین به بهبودی شماست.
امیدواری فاکتور بسیار مهمی در بهبود و درمان مشکلات مراجعان است. درمانگر خوب به مراجع امید می دهد که می تواند بر مشکلات خود غلبه کند اما امید واهی و غیر منطقی نمی دهد و با توجه به نوع مشکل، توانایی مراجع و مهارت خویش، به بهبودی او خوشبین و امیدوار است.
روانشناس خوب توصیۀ مستقیم نمی کند.
یک روانشناس خوب به شما توصیه مستقیم نمی کند (مگر در شرایط اضطراری) و تلاش می کند توانایی حل مسأله را آموزش دهد تا خودتان بتوانید مشکلتان را حل کنید.
او با همکاری شما مشکل مطرح شده را تحلیل و به شما کمک می کند که بهترین انتخاب را داشته باشید اما به جای شما انتخاب نمی کند. این ضرب المثل قدیمی در جلسات مشاوره کاربرد زیادی دارد: روانشناس خوب کسی است که به شما ماهیگیری یاد بدهد نه ماهی!
روانشناس با تجربه توصیف مشخصی از مشکل شما ارائه می دهد.
مراجعان دوست دارند بدانند دلیل اختلال و مشکلاتشان چیست. روانشناس کارآمد، توصیف ساده و قابل درکی به مراجع خود درباره علل مشکل و نشانه های ایجاد شده می دهد زیرا مراجع نباید در جلسات درمان احساس سردرگمی و ناآگاهی داشته باشد و نداند چه اتفاقی در جلسه رخ می دهد.
روانشناس متبحر به تفاوت های فرهنگی و قومیتی شما احترام می گذارد.
روانشناس باید به مراجع با هر اعتقاد و باور و از هر فرهنگ و قومیتی که باشد احترام بگذارد و او و باورهایش را زیر سؤال نبرد. آداب و رسوم و باورهای مراجع باید برای روانشناس قابل احترام باشد. مگر آنکه این باورها یا آداب و رسوم بر زندگی و عملکرد مراجع تأثیر منفی داشته باشد و نیاز باشد در جلسات درمانی به آنها پرداخته شود.
روانشناس خوب همیشه به دنبال افزایش دانش و توانایی خود است.
علم روانشناسی مانند سایر علوم هر روز شاهد پیشرفت های جدیدی است به همین دلیل هر روانشناسی باید خود را ملزم به مطالعه و آموزش پیوسته برای ارتقای توانایی ها و مهارت های خود کند. پس باید به توانایی های افرادی که خود را عالم و همه چیزدان می پندارند شک کرد.
امیدوارم این مطلب به شما در انتخاب روانشناس خوب که بتواند به شما در حل مشکل تان کمک کند موثر باشد، در صورتی که سئوالی در این زمینه دارید لطفا در کامنت های همین مقاله مطرح فرمایید.