در این مطلب و مطالب بعدی برای کاربران عزیز سایت سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به بررسی فایده شگفت انگیز موسیقی از نظر علم روانشناسی پرداخته ایم.
در این مطلب ما به یکی از فواید شگفت انگیز موسیقی از نظر علم روانشناسی پرداخته ایم:
موسیقی میتواند باعث کاهش استرس شود
مدت زیادی است که موسیقی را برای کاهش استرس پیشنهاد میکنند. موسیقیهایی هستند که برای آرام کردن ذهن بر پایه مدیتیشن تولید میشوند و خوشبختانه علم از این موضوع حمایت میکند. گوش کردن به موسیقی میتواند در کنترل استرس موثر باشد. در یک تحقیق، شرکتکنندگان قبل از اینکه در شرایط استرسزا قرار بگیرند، در یکی از این سه شرایط قرار داده شدند؛ تعدادی از آنها به موسیقی آرامشبخش گوش کردند، برخی از آنها به صدهای ضبط شده از موج دریا گوش کردند و برای دسته سوم هیچ گونه موسیقی پخش نشد.
نتیجه نشان داد، گوش کردن به موسیقی آرامشبخش، روی عکسالعملهای استرسی انسان، خصوصا دستگاه عصبی خودگردان (autonomic nervous system) تاثیر میگذارد. کسانی که به موسیقی گوش کرده بودند اغلب در شرایط استرسزا سریعتر بهبود پیدا میکردند.
بیشتر بخوانید:
گوش کردن به موسیقی سرگرمکننده است، اما آیا ممکن است موسیقی درمانی به سلامتی شما هم کمک کند؟ موسیقی میتواند منبع خوبی برای لذت بردن و خرسندی باشد، اما تحقیقات درباره فواید موسیقی از نظر علمی همچنین نشان داده است که موسیقی درمانی در روانشناسی فایدههای زیاد و مختلفی هم دارد.
این که موسیقی میتواند روی افکار، احساسات و رفتار تاثیر بگذارد، غافلگیرکننده نیست. اگر شما هم با گوش کردن به موسیقی راک مورد علاقهتان به هیجان میآیید، یا گاهی موقع اجرای موسیقی زنده اشک در چشمانتان جمع شده است، پس به خوبی قدرت موسیقی در منقلب کردن احساسات و عواطف و ایجاد انگیزه را درک میکنید
. اما تاثیرات روانی موسیقی میتواند بسیار قویتر و گستردهتر از آنچه فکر میکنید باشد. «موسیقی درمانی» مجموعه کارهایی برای بهبود سلامت افراد از نظر احساسی، کمک به بیماران برای کنار آمدن با استرس و افزایش سلامت کلی است. حتی برخی از محققین اشاره میکنند که سلیقه شما در موسیقی میتواند باعث درک ابعاد متفاوت شخصیت شما شود.
موسیقی میتواند ذهن را آرام کند، بدن را به وجد بیاورد و حتی به افراد کمک کند تا درد را بهتر کنترل کنند.