در این مطلب و مطالب بعدی برای کاربران عزیز سایت سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به بررسی فایده شگفت انگیز موسیقی از نظر علم روانشناسی پرداخته ایم.
در این مطلب ما به یکی از فواید شگفت انگیز موسیقی از نظر علم روانشناسی پرداخته ایم:
موسیقی ممکن است حافظه شما را تقویت کند
خیلی از دانشآموزان هنگام درس خواندن به موسیقی گوش میدهند. اما آیا این کار واقعا صحیح است؟ برخی احساس میکنند گوش کردن به موسیقی مورد علاقه باعث بهبود حافظه آنها میشود، در حالی که افراد دیگر از موسیقی تنها به عنوان یک مزاحم لذتبخش استقبال میکنند.
تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی هنگام درس خواندن میتواند مفید باشد، اما تاثیر آن به فاکتورهای زیادی از جمله نوع موسیقی، لذتی که شنونده از موسیقی میبرد و حتی سواد موسیقایی شنونده بستگی دارد.
در یک تحقیق به این نتیجه رسیدند که دانشآموزان آشنا با موسیقی، هنگام گوش دادن به موسیقی خنثی و بدون ژانر (neutral music)، در آزمونهای یادگیری عملکرد بهتری نشان میدهند؛ احتمالا به این دلیل که این نوع موسیقی کمتر حواسشان را پرت میکند و راحتتر میتوانند آن را نادیده بگیرند.
از سوی دیگر دانشآموزانی که دانشی از موسیقی نداشتند، هنگام گوشی کردن به موسیقی شاد و روحیهبخش (positive music) بهتر یاد میگرفتند. احتمالا به این دلیل که این نوع موسیقی بدون تداخل داشتن با پروسهی شکلگیری حافظه، احساسات مثبت بیشتری را برمیانگیزد.
در یک تحقیق دیگر، دانش و تواناییهای شرکتکنندگانی که در حال یادگیری یک زبان جدید بودند، با آواز خواندن کلمات و اصطلاحات جدید، نسبت به صرف مکالمه ساده یا ریتمیک، بهبود پیدا کرد.
بنابراین هر چند موسیقی میتواند روی حافظه تاثیر بگذارد، ولی نتیجه ممکن است در افراد مختلف با هم فرق کند. اگر حواس شما با موسیقی پرت میشود، بهتر است در سکوت یا با پخش کردن موسیقی خنثی در پس زمینه درس بخوانید.
موسیقی میتواند ذهن را آرام کند، بدن را به وجد بیاورد و حتی به افراد کمک کند تا درد را بهتر کنترل کنند.