حفظ سلامت روانی هنگام شیوع کرونا

حفظ سلامت روانی هنگام شیوع کرونا

حفظ سلامت روانی هنگام شیوع کرونا با 6 راهکار مهم :

۱. از شایعات بپرهیزید و فقط به منابع مطمئن رجوع کنید

شایعات و حدس‌وگمان‌ها، از عواملی هستند که اضطراب و تشویش را در دل ما شعله‌ور می‌کنند. فراموش نکنید که فضای مجازی، هم خوب است و هم بد. به‌همان‌ اندازه که منابع خوب و مطمئن در آن دیده می‌شود، اطاعات نادرستی هم وجود دارند که هدف‌شان جذب دنبال‌کنندگان بیشتر یا چند کلیک بیشتر در سایت‌شان است. چنین منابعی، هیچ اهمیتی برای شما و سلامت روانی‌تان قائل نیستند و به این اتفاق، فقط به چشم یک موقعیت مناسب برای سودجویی نگاه می‌کنند.

بنابراین باید سراغ منابع مطمئنی بروید که اطلاعات درستی از شیوع ویروس و راه‌های مقابله با آن ارائه می‌دهند، همچنین آمار و ارقام را با ذکر منابع منتشر می‌کنند. شما برای دریافت اخبار و مقاله‌های صحیح کشورمان درخصوص سلامت جسمی و روانی هنگام شیوع کرونا می‌توانید سراغ سایت‌های دولتی مثل سایت وزارت بهداشت و درمان مراجعه کنید.

متاسفانه این روزها سایت‌های فرعی یا حساب‌های شخصی نامعتبر در شبکه‌های اجتماعی، با دستورالعمل‌های عجیب‌وغریب خود برای مقابله با ویروس کرونا، تنها به فکر جذب کاربران جدید هستند. اما فراموش نکنید که یک ویروس، به‌راحتی و با رعایت مسائل بهداشتی، قابل‌پیشگیری است.

  • شستن مکرر دست و صورت، مخصوصا بعد از حضور در مکان‌های عمومی
  • استفاده از ماسک
  • استفاده از دستمال به‌ویژه هنگام عطسه و سرفه
  • همچنین ماندن در خانه

از بهترین و شناخته‌‌شده‌ترین روش‌های جلوگیری از ویروس‌‌ها هستند.

۲. آرامش خود را حفظ کنید و در ارتباط باشید

زمانی‌که استرس در تمام فضاها حاکم است، یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید، این است که با اطرافیان خود همراه شوید و از یکدیگر پشتیبانی کنید. با دوستان و خانواده درتماس باشید و دور از هر صحبت استرس‌زا، به یکدیگر آرامش دهید.

خوب است که تا حد امکان، به انجام کارهای روزمره خود پیردازید. روش‌های زیادی وجود دارد که به کمک آن ها می‌توانید تمرکزتان را افزایش دهید و استرس را از خود دور کنید؛

۳. اضطراب شدید حاصل از اتفاقات را پیش‌بینی کنید

کاملا عادی است که پس از خواندن اخبار مختلف درمورد شیوع یک ویروس، احساس آسیب‌پذیری و درهم شکستگی داشته باشید. مخصوصا اگر قبلا معضلاتی مثل ترومای روانی (Truma) یا مشکلات روحی‌روانای را تجربه کرده‌اید، این مسئله بیشتر از سایرین برای شما صدق می‌کند.

بنابراین بسیار مهم است که خود را آماده این احساسات کنید. همچنین اگر شخصی در اطراف خود می‌شناسید که سابقه چنین مشکلاتی را دارد؛ سراغش بروید و تا حد امکان، او را آرام و آگاه کنید. همچنین در این مواقع، برای حفظ سلامت جسمی و روانی هنگام شیوع کرونا یا هر ویروس دیگری، عادت‌های نامناسب مثل سیگار و قلیان، نوشیدنی‌های مضر و فست‌فود را کنار بگذاریم.

۴. از فرضیات بی‌دلیل دوری کنید

مردم را قضاوت نکنید و بی‌دلیل آن‌ها را مقصر هر اتفاق یا انتشار ویروس ندانید. کسی را به‌خاطر کرونا مسخره نکنید و هرگز آن را به شوخی نگیرید. ویروس کرونا می‌ تواند به هر شخصی منتقل شود؛ نه زن‌ و مرد می‌شناسد، نه پیر و جوان.

درعوض مراقبت از خود و دیگران، شانس ابتلا را کاهش می‌دهد؛ همچنین با حفظ روحیه و کاشتن بذر امید در دل اطرافیان، می‌توانید سلامت روانی هنگام شیوع کرونا را بالا ببرید.

۵. سرگرمی‌های خود را دنبال کنید

یکی از بزرگ‌ترین سرگرمی‌های مردم، تلویزیون است. شبکه‌های مختلف تلویزیونی هر کدام سعی می‌کنند به شیوه خود، اخبار شیوع ویروس را پوشش دهند. اگر احساس می‌کنید که این اخبار برای شما استرس‌زا هستند، خود را غرق اخبار نکنید و در آن تعادل ایجاد کنید. دنبال‌کردن اخبار هر چند ساعت یک‌بار، برای به‌روز نگه‌داشتن اطلاعات‌تان درمورد ویروس کافی است. سپس سراغ سرگر‌می‌ها بروید، برنامه‌های جذاب ببینید، کتاب بخوانید یا به هر فعالیت جالبی یپردازید که می‌توانید در خانه انجام دهید.

۶. با فرزندان‌تان صحبت کنید

اشتراک‌گذاری اخبار با تمام اعضای خانواده و به‌خصوص بچه‌ها، در حفظ سلامت روانی هنگام شیوع کرونا موثر است. باید فرزندان را از خطرات احتمالی ویروس آگاه کنید، علائم بیماری و نحوه پیشگیری را برای‌شان توضیح دهید تا بتوانند شرایط به‌وجودآمده در خانواده را هنگام شیوع بیماری درک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *