انواع مدیتیشن
به طور کلی دو نوع مدیتیشن وجود دارد:
- مدیتیشن از طریق تمرکز
- مدیتیشن از طریق تفکر
در مدیتیشن از طریق تمرکز فرد توجه خود را بر روی تنفس، تصویر واقعی یا خیالی، یک صدا، کلمه یا عبارتی که به آرامی یا با صدای بلند تکرار می شود (مانترا)، و یا بر حرکات مشخص مانند حرکات تای چی، یوگا ، چی کونگ متمرکز می کند. به دنبال تمرکز، نگرانی و اضطراب محو شده احساس آرامش جای آن را می گیرد.
این آرامش اثرات فیزیولوژیک مفیدی بر بدن دارد.
درمدیتیشن(TM) شما یک کلمه یا صوت ساده (که مانترا نامیده می شود ) و یا دیدن یک گل زرد یا هرچیز دیگری که بتواند تمرکزی در شما بوجود آورد را در طول زمان مدیتیشن با خود تکرار می کنید تا افکار خود را متمرکز کنید و به حالت آرامش برسید.
مدیتیشن تنفسی, تمرکز بر فرایند دم و بازدم، برای کمک به روشن شدن ذهن می باشد.
مدیتیشن تمرکزی (mindfulness), تمرکز روی زمان حال، قدردانی از افکاری که به سطح می آیند و مشاهده آنها بدون قضاوت است.
(مراقبه سرشار ازسکوت اتصال با طبیعت وعدم پیش داوری است)
فواید مدیتیشن
بسیاری از پزشکان ، مدیتیشن را به عنوان یک روش مفید درمانی به منظور آرامش بیشتر در استرس و اضطراب های روزانه ، پایین آورندن فشار خون و تنفس بهتر مبتلایان به آسم و … توصیه می کنند . در بعضی موارد مدیتیشن به منظور یک روش درمانی مکمل در کنار بسیاری از درمانها به بیمار توصیه می گردد. بهرهمو بردن از مدیتیشن برای درمان چیز جدیدی نیست. بهبودی بوسیله این روش از دیر باز در سراسر جهان و در فرهنگهای قدیم وجود داشته و در ادیان مختلف به آن اشاره شده است. در حقیقت بطور عملی بسیاری از گروههای مذهبی مدیتیشن را در صورتهای مختلفی به اجرا در می آورند و ارزش آن در تمرکز ، آرامش و همچنین کاهش درد و افزایش بهبودی سلامت انسان از سالیان گذشته امری کاملاً اثبات شده است.
انجام تمرینات مدیتیشن برای بیشتر افراد بی خطر است.