پاسخ سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی به سوال “روان درمانی و مشاوره روانشناسی چطور اثر میگذارد؟ “
رواندرمانگر با ایجاد امنیت و از بین بردن درماندگی، فضایی درست میکند تا مراجع بتواند خودش باشد و یاد بگیرد استعدادهای خودش را شکوفا کند. اثربخشی رواندرمانی و مشاوره روانشناسی به این صورت است.
وقتی اتفاق بدی میافتد و ما احساس میکنیم قدرت کنترل محیط یا آینده را نداریم، دست به دامن استراتژیهایی میشویم تا از خودمان محافظت کنیم. به این استراتژیها دفاع یا مکانیزم دفاعی میگویند. دفاعها الزاما چیز بدی نیستند، ما بدون آنها ممکن است کارایی خود را از دست بدهیم.
اما مشکلی که دفاعها دارند این است که آنها ممکن است کیفیت زندگی شما را کم کنند، مثلا ممکن توانایی عشقورزی و دریافت عشق، پیگیری اهداف و احساس خودارزشمندی را در ما کاهش دهند. وقتی این اتفاق بیافتد وظیفه رواندرمانگر این است که به شما در مواجهه با این دفاعها کمک کند. بسیاری از این دفاعها خارج از اگاهی شما رخ میدهند و در دورانی که در گذشته آسیبپذیر بودید، و شکل گرفتهاند. وجود آنها دیگر ضرورتی ندارد و جلوی تجربهی زندگی مطلوبتان را میگیرد. رواندرمانگر با ملایمت، همدلی و جدیت این دفاعها را حل میکند تا شما با طبیعت واقعی خود را بشناسید و آن را ابراز کنید.
رواندرمانگر به شما کمک میکند تا در عمیقترین حد ممکن با خودتان ارتباط برقرار کنید. همچنین رواندرمانگر کمک میکند تا مراجع در فضایی ایمن با او، صادقانه و عمیق ارتباط برقرار کند تا امنیت لازم برای شفا یافتن را تجربه کند. ابزار این شفا یافتن، همان نداشتن قضاوت و همدلی درمانگر است. همینطور که مراجع و رواندرمانگر پیش میروند، تجارب مفید و سازنده در دسترس مراجع قرار میگیرد. ارتباط شما با خودتان، زندگی و دیگران شروع به عمق پیدا کردن و گسترش میکند. ترس جای خود را به آزادی، گشودگی و کنجکاوی میدهد. پرخاش کنار میرود، پذیرش پیدا میشود. اندوه آسان میشود و تابآوری، عشق و خودشکوفایی پرورانده میشود.
به درخواست کاربران سایت و پرسیدن سوالات متداول کاربران از سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، قصد داریم سوالات شما کاربران را در قالب مطلب آموزشی برای کابران سایت منتشر کنیم که هم شما که سوال پرسیده اید و همه دوستانی که دنبال جواب این سوال هستند بتونند از پاسخ اقای سجاد امینی به سوالات بهرمند شوند.
دوستان عزیز شما هم می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه همین مطلب برای آقای سجاد امینی ارسال نمایید.
پاسخ گویی سوالات شما در کمترین زمان ممکن توسط سجاد امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی